Foto – exposities

Exposities

Juli 2017 “Kleurrijk Gouda, Met andere ogen“, Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda

Oktober 2016 “Portret, extravagant”, Waddinxveen

April 2016 “Zelfportret”, Waddinxveen

September 2015 “Leven in de polder”, Waddinxveen

Een aantal werken uit de collectie “Zwart wit kleurt leven in de polder” zagen hier het levenslicht. Fotoboek Zwart wit kleurt leven in de polder.

Maart – juni 2015 “Reflections & Lines”, Hilversum.

Mei 2015 Spiegelingen, Lente Expo WKK, Waddinxveen

Januari 2015 People Passing By, Tweede Uitleg te Amsterdam

 

Juni 2014 Dudok and Me, Dudok museum, Hilversum

Mei 2014 Upside down, Lente Expo WKK, Waddinxveen

April – mei 2014 People Passing By, Hilversum

Januari 2014 People Passing By, Gemeente Bibliotheek, Waddinxveen

 

Zwart wit kleurt de polder

Zwart wit kleurt leven in de polder: Harm vertelt, dat hij in eerste instantie kleur, portretten én iets anders voor de gezamenlijke expositie van de Waddinxveense Kunst Kring wilde. In de voorbereidende maanden trok hij met mijn fototoestel door Waddinxveen en door de omliggende polders, inclusief het natuurgebied Het Weegje.

Met andere ogen kijkend ontdekte hij door het leven getekende plaatsen bij oude boerderijen en woningen in de polder. Dat leven laat ook het verval zien. Door zijn foto’s in “zwart wit” te ontwikkelen ontdekte hij, dat de gemiste dramatiek uit de foto’s kwam. Hierdoor enthousiast geworden paste hij zijn speurtocht aan. Het resultaat Zwart wit kleurt leven in de polder is op de foto-expositie en in het fotoboek te zien.

People passing by

People Passing By: Harm Hakkoer neemt de bezoekers van de expositie met zijn portretten mee de straten op. Hij laat ze markante inwoners uit diverse wereldsteden ontmoeten. Op straat ontmoette Harm Hakkoer – soms in de fractie van de sluitertijd – bijzondere mensen. Hij laat zich inspireren door de authentieke uitstraling van zijn passanten. Hij vangt de emotie die zijn ongevraagde, niet geposeerde modellen uitstralen. Door bewust te worden van deze beelden van hen die passeren, vergroot je eigen wereld. Door het vastleggen met zijn camera geeft hij de gelegenheid mee te kijken.

Reflections & Lines

Reflections & Lines is Harms serie kunstzinnige foto’s. De fotograaf vertelt met zijn foto’s zijn recente levensverhaal. De regelmaat van architectonische lijnen contrasteren de spiegelingen in het troebele water. Zekerheden in het leven krijgen in spiegels een andere werkelijkheid,p andere vormen, een ander licht. Het is een expositie waarin verdriet, hoop, verwondering symbolisch elkaar ontmoeten.